Over ons

Wie zijn wij

Sportpark Galecop is gevestigd op de grens van Nieuwegein en Utrecht en is de thuishaven voor ruim 2.000 leden van; voetbalvereniging JSV, Atletiekvereniging Atverni, Honk- en Softbal vereniging Nieuwegein Diamonds, Rugby Club Nieuwegein en Galecop Golf.

Sinds oktober 2019 werken de sportverenigingen van Sportpark Galecop op een uniek manier samen. Ze zijn verenigd in de Coöperatie Sportpark Galecop.

Deze coöperatie heeft ten doel de onderlinge verbondenheid te vergroten, van elkaars kennis en kunde gebruik te maken en faciliteiten te delen. ​

Op deze manier willen de sportverenigingen voorbereid zijn op de toekomst en sportverenigingen 2.0 worden.

Maatschappelijke input

Al deze partijen (m.u.v. Galecop Golf) zijn verenigd in de Coöperatie Sportpark Galecop en hebben als gezamenlijke doel sport en bewegen in te zetten als middel om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De inkomsten die hieruit gegenereerd worden komen voor 100% ten gunste aan het maatschappelijk belang van het verbeteren van de verenigingen en het sportpark in de breedste zin van het woord.

Met deze vernieuwde aanpak is de Coöperatie Sportpark Galecop een voorbeeld voor het Nationaal Sportakkoord van onder andere; het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Naast bovenstaande landelijke partijen werkt de Coöperatie Sportpark Galecop ook nauw samen met regionale partners zoals; de Gemeente Nieuwegein, SportID, Verbindion,
SVS inburgering, Penitiaire Inrichting Nieuwegein, MBO Utrecht, sportbonden en bedrijven zoals bol.com, BDO en VVAA welke gevestigd zijn op het naast gelegen bedrijventerrein Papendorp.

Sportpark Galecop in de media

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Samenwerkingspartners

De Coöperatie Sportpark Galecop is trots om samen te werken met / gewerkt te hebben met, onder staande partners.  

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Contact formulier

Formulier - reserveren